Wifi problemen met het bereik van jouw signaal?

Problemen met het bereik van jouw Wifi signaal?

Een van de grootste ergernissen van tegenwoordig is een storende, slechte of wegvallende Wifi verbinding. Herkenbaar probleem? Een slechte Wifi verbinding is in de meeste gevallen gelukkig goed op te lossen. Om fijn met draadloos internet (Wifi) te kunnen werken moet het eigenlijk gewoon altijd feilloos werken.
Wifi is een vorm van draadloos internet met een bereik tot ongeveer 35 meter. Het bereik en de snelheid van de verbinding is afhankelijk van de apparatuur en bijvoorbeeld hoeveel verdiepingen of muren er tussen het modem en het ontvangende apparaat zitten.
Een slechte Wifi verbinding kan verschillende oorzaken hebben. Slecht functionerende router/modem, te veel muren, storingen door andere apparaten en slechte geconfigureerde draadloze apparaten.

Je kan diverse stappen ondernemen
Stap 1: Wifi modem controleren
Stap 2: Beste plaats voor het modem bepalen
Stap 3: Wifi kanaal aanpassen
Stap 4: Antenne richten
Stap 5: Signaal verder verbeteren met apparatuur

Zijn allemaal stappen die soms helpen maar zijn op dit betere oplossingen zoals Multiroom Wifi.

Multiroom Wifi
Heeft uw gehele woning Wifi versterking nodig, dan kunt u denken aan Multiroom Wifi. Multiroom Wifi bestaat uit een basisstation en losse “boxen”. Het basisstation stuurt het Wifi signaal naar deze zogenaamde boxen. Alle boxen en het basisstation zijn draadloos met elkaar verbonden, dus geen netwerk bekabeling nodig. Het Wifi signaal is hierdoor overal in het hele huis even sterk en bestaat uit één netwerknaam.

Wat is het voordeel van Multiroom Wifi?
Overal draadloos internet zonder haperingen op één netwerk en eenvoudig uit te breiden.

Wat is het nadeel van Multiroom Wifi?
Kan de prijs zijn maar is geheel afhankelijk van de woning/bedrijf situatie, elke woning/bedrijf heeft zijn eigen oplossing.

Voor een oplossing op maat neem contact met het dicht bijzijnde Servicepunt
Of vul het formulier in op de FreshPC website.

 

Tot ziens
www.freshpc.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie