Wat doet je laptop wanneer je hem dichtklapt?

Notebook-lingewaard Huissen

Wat doet je laptop wanneer je hem dichtklapt? Ontdek de verschillende energiebesparende modi.

Heb je je ooit afgevraagd wat er gebeurt wanneer je je laptop dichtklapt terwijl je hem niet gebruikt? Sluit hij automatisch alle programma’s af, gaat hij in de slaapstand of gebeurt er helemaal niets? Het antwoord is dat dit afhangt van de instellingen die je zelf kunt bepalen. Moderne laptops zijn zo ontworpen dat ze niet volledig uitschakelen wanneer je ze dichtklapt. Ze blijven op de achtergrond actief, maar de manier waarop ze dat doen, kan worden aangepast aan jouw voorkeuren.

In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende energiebesparende modi die laptops kunnen gebruiken wanneer ze dichtgeklapt zijn. We laten je zien hoe je deze instellingen kunt aanpassen en wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende opties.

Wat gebeurt er als je laptop dichtgeklapt is?

Wanneer je je laptop dichtklapt, kun je zelf instellen wat het apparaat doet. Er zijn meerdere opties waaruit je kunt kiezen:

  1. Afsluiten: In sommige gevallen kun je ervoor kiezen dat je laptop volledig wordt afgesloten wanneer je hem dichtklapt. Dit betekent dat alle lopende programma’s worden gesloten en het systeem volledig wordt uitgeschakeld. Wanneer je de laptop later weer opent, start hij helemaal opnieuw op en kun je verdergaan waar je gebleven was.
  2. Slaapstand: Een veelvoorkomende optie is om je laptop in de slaapstand te laten gaan wanneer je hem dichtklapt. In de slaapstand verbruikt je laptop minder energie, maar blijven je geopende documenten en programma’s in het geheugen bewaard. Hierdoor kun je snel weer verder werken zodra je de laptop openklapt. Dit is handig wanneer je even een korte pauze neemt en snel weer aan de slag wilt.
  3. Geen actie: Ten slotte kun je ook instellen dat er niets gebeurt wanneer je de laptop dichtklapt. Dit kan handig zijn als je wilt dat je laptop gewoon doorgaat met waar hij mee bezig was, zonder onderbroken te worden door het dichtklappen van het deksel. Als je je laptop later weer opent, zijn er geen wijzigingen aangebracht en kun je verder werken zoals voorheen.

Hoe kun je de instellingen aanpassen?

Het aanpassen van de instellingen voor het gedrag van je laptop bij het dichtklappen is eenvoudig. Volg gewoon deze stappen:

  1. Ga naar het Start-menu in Windows en navigeer naar het Configuratiescherm.
  2. Ga vervolgens naar: Hardware en geluiden > Energiebeheer > Systeeminstellingen
  3. Zoek links de optie “Het gedrag van de aan/uit-knoppen bepalen” en klik erop.
  4. Op de volgende pagina vind je “Gedrag van aan/uit-knoppen bepalen en wachtwoordbeveiliging inschakelen.” Hier kun je de actie instellen die het apparaat moet uitvoeren wanneer het deksel van de laptop gesloten wordt.
  5. Om energie te besparen, kun je voor “Slaapstand” kiezen. Hierdoor gaat je laptop in de slaapstand en kun je snel weer verder werken zodra je hem weer openklapt.
  6. Vergeet niet om de wijzigingen op te slaan om de instellingen te bewaren.

Conclusie

Het dichtklappen van je laptop betekent niet dat je apparaat volledig wordt uitgeschakeld. In plaats daarvan kun je zelf bepalen wat er gebeurt wanneer je het deksel sluit. Met de mogelijkheid om te kiezen tussen afsluiten, slaapstand of geen actie, kun je je laptop aanpassen aan je eigen behoeften en voorkeuren. Dus, de volgende keer dat je je laptop dichtklapt, weet je dat hij nog steeds actief is op de achtergrond, klaar om snel weer aan het werk te gaan zodra je hem opent.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie