Genesis Market Identiteitsdiefstal!
Check je hack

,
Identiteitsdiefstal - Check je hack

Genesis Market Identiteitsdiefstal

Bescherm jezelf tegen identiteitsdiefstal: Ontdek of jouw gegevens zijn verkocht op de Genesis Market.

Volgens cybersecuritybedrijf Computest is het essentieel om te controleren of jouw gegevens zijn verkocht op de Genesis Market, een crimineel handelsplatform dat door de FBI is offline gehaald. Ongeveer 50.000 Nederlanders hadden hun online-identiteit te koop aangeboden op dit platform, waardoor het mogelijk is voor kwaadwillenden om zich als iemand anders voor te doen. Daarom is het belangrijk om te verifiëren of jouw persoonlijke gegevens hierbij betrokken zijn.

Bij de wereldwijde politieactie tegen Genesis Market zijn zeventien Nederlanders gearresteerd. Zij worden verdacht van het stelen van geld en identiteiten. De politie heeft een tool gebouwd waarmee slachtoffers kunnen zien of zij geïnfecteerd zijn.

Het onderzoek draait om de criminele handelswebsite Genesis Market, waar miljoenen gebruikersprofielen werden verkocht. Daarmee kunnen criminelen het digitale leven van hun slachtoffers overnemen.

Check je hack

Binnen nog geen 24 uur hebben zeker 1,6 miljoen mensen de webpagina ’Check je hack’ op de politiewebsite bezocht om te kijken of hun digitale gegevens werden verhandeld op Genesis Market. Die illegale website werd woensdag uit de lucht gehaald door de politie. Ruim 4200 mensen kregen slecht nieuws.

Wat te doen als u bent gehackt?

Als jouw gegevens zijn gehackt, is het dringende advies van Computest om een aantal essentiële stappen te ondernemen. Allereerst is het cruciaal om uit te loggen bij al jouw accounts, met name jouw (werk)mail, PayPal-account en cryptovaluta-platform accounts, aldus Computest.

Daarnaast moet de computer volledig opnieuw worden geïnstalleerd om er zeker van te zijn dat alle malware die de criminelen gebruiken, volledig van het apparaat is verwijderd. Pas daarna kunnen de wachtwoorden worden gewijzigd, anders kunnen de malware criminelen nog steeds jouw nieuwe wachtwoorden stelen.

Hulp nodig?

Mocht u tot een van de personen behoren die slecht nieuws hebben gekregen en behoefte hebben aan hulp van onze expertise neem dan contact op met ons servicepunt bij u in de buurt.

P.S. Tienduizenden Nederlanders gedupeerd in wereldwijde cybercrimezaak: https://www.nu.nl/tech/6258289/tienduizenden-nederlanders-gedupeerd-in-wereldwijde-cybercrimezaak.html

Check je hack | politie.nl
https://politie.nl/checkjehack

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie