Asus Chromebook Flip C436 review

Tablet

Asus Chromebook Flip C436 review: is ChromeOS nu een volwassen alternatief voor Windows?

Conclusie
De Asus Chromebook Flip C436FA is de mooiste Chromebook die we tot dusver hebben gezien – fraaie materialen, een scherm van topkwaliteit, een prettig toetsenbord en touchpad. De werkomgeving kan zich meten met die van luxe Windows notebooks en wil dit besturingssysteem ook in het bedrijfsleven – en dan hebben we het over het deel daarvan waarvan de werknemers zich in pak van vergaderzaal naar vergaderzaal spoeden – succesvol zijn, dan is dat een vereiste.

De flexibele form factor is een plus, evenals het lage gewicht. Het is een apparaat dat je zonder nadenken in je tas stopt, en met de accuduur van 9 uur kan je de kleine adapter eventueel thuislaten.

De prestaties zijn overwegend prima, al hadden we stiekem wel wat snelheidsrecords verwacht vanwege de moderne, 10e generatie processor en de snelle ssd. Zoals geschreven op dit vlak verschillen de Chromebook variaties niet enorm van elkaar.

Kortom, een erg fijn apparaat om op te werken – zolang je uit de voeten kan met de ‘Gsuite’ toepassingen van Google, aangevuld met Android apps uit de Play Store. Dat laatste levert een wisselvallige ervaring op, omdat het merendeel van die toepassingen gewoon niet geoptimaliseerd is voor een ander apparaat dan een smartphone.

Die laatste proviso plaatst ons voor een dilemma, want de Chromebook Flip C436FA is wél een apparaat van minimaal 900 euro – zelfs 1000 in de geteste uitvoering. Dat is érg veel geld voor een laptop die alleen al door zijn besturingssysteem simpelweg beperkter is dan een vergelijkbaar geprijsde concurrent met Windows, MacOS of Linux. Er zitten ontegenzeggelijk voordelen aan ChromeOS, zeker op het vlak van beheersgemak en veiligheid – maar als gebruiker moet je daar ook het een en ander voor inleveren, naast een zekere gewenningsperiode.

Het maakt de C436FA vooralsnog de ultieme Chromebook – maar niet per se de laptop die je moet kopen in deze prijsklasse. Zoek je een Chromebook, dan hebben wij nog geen betere getest. De award is dan ook nadrukkelijk vanuit die overweging op zijn plaats.

https://nl.hardware.info/artikel/9895/asus-chromebook-flip-c436-review-is-chromeos-nu-een-volwassen-alternatief-voor-windows

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie