Overstappen van Windows 7 naar Windows 10

Als je nu nog een Windows 7-gebruiker bent, komt de deadline opeens wel erg dichtbij: op dinsdag 14 januari verschijnen de allerlaatste patches en gaat het besturingssysteem met pensioen. Je hebt een aantal opties als je bij Windows wilt blijven.

Het komt nu wel erg dichtbij. Je kan Windows 7 nog maar 1 week gebruiken. We horen overal om ons heen verschillende vragen en discussies over wat gebruikers het beste kunnen doen. Gebruikers, die hun huidige computer nog krachtig genoeg vinden, kunnen proberen te upgraden naar Windows 10 of overstappen naar macOS of Linux. We horen echter ook dat veel gebruikers het einde van Windows 7 een uitgelezen moment vinden om een nieuwe computer aan te schaffen, maar zelfs onder die gebruikers is er een aantal dat niet zomaar “blindelings” voor de volgende Windows 10 computer wil gaan. Linux- en macOS-computers worden ook steeds vaker genoemd. Gisteren keken wij naar mogelijkheden en argumenten om over te stappen naar Linux in plaats van Windows 10. Vandaag kijken wij echter niet naar overstapmogelijkheden naar een ander systeem, maar focussen wij ons op de gebruikers die “gewoon” willen overstappen naar Windows 10. Hoe doe je dat en wat is de makkelijkste en snelste manier om dat te doen? Wij leggen het je uit.

Ondersteuningseinde betekent voor jou praktisch dat Windows 7 geen updates meer ontvangt, inclusief patches voor beveiligingsissues. Als je een consument bent die Windows wil of moet gebruiken, heb je eigenlijk geen andere keus dan een upgrade naar Windows 10 of een ander systeem. Zakelijke gebruikers hebben meer ondersteuningsopties, maar thuisgebruikers moeten wel overstappen op Windows 10, als ze niet naar iets heel anders willen als macOS, Linux of Chrome OS.

Dit zijn je opties als je Windows wilt blijven gebruiken:

Optie 1: Negeer de deadline en schakel de fullscreen pop-up uit die je waarschuwt dat het systeem verlopen is.
Optie 2: Koop een nieuwe versie van Windows 10 en installeer deze. Windows 10 Home kost 145 euro bij Microsoft.
Optie 3: Hoop dat de gratis upgrade nog bestaat of terugkomt.
Optie 4: Koop een nieuwe pc en migreer je bestaande bestanden naar de Windows 10-machine.

FreshPC helpt u graag met overstappen.

Voor meer info, graag contact opnemen met een Servicepunt of terugbel formulier invullen of bellen.

Tot ziens.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie