Windows 10 laptop/PC of iMac/Macbook sneller maken doe je zo

Windows 10

1. Werkgeheugen (RAM) uitbreiden

Werkgeheugen (ook wel Random Access Memory, of RAM, genoemd) zorgt dat de computer soepel zijn werk doet door bepaalde informatie van programma’s tijdelijk op te slaan en weer in te zetten als dat nodig is.

Werkgeheugen van 4GB is het minimum, maar voor gevorderde gebruikers eigenlijk te weinig. Een verdubbeling zorgt voor een merkbaar snellere pc.
Het uitbreiden van het werkgeheugen is op de meeste computers een eenvoudige operatie. Bij laptops zit het vaak achter een klepje onderop. Bij desktops kun je er makkelijk bij door een deel van de behuizing los te halen. De winkelier kan aan je computer zien welk soort geheugen je nodig hebt. Controleer wel of er ruimte is voor een extra geheugenreepje.

2. Harde schijf vervangen

Start je pc traag op? Overweeg dan om je harde schijf te vervangen voor een SSD. Dit type opslag is veel sneller en bovendien stiller dan de ouderwetse harde schijf. Deze operatie vergt wel iets meer werk dan het uitbreiden van het geheugen omdat je al je bestanden en programma’s ook moet meeverhuizen.

Als er genoeg ruimte is in je pc, kun je er ook voor kiezen om een SSD als aanvulling van de harde schijf te gebruiken. Dan zet je het besturingssysteem op de SSD en gebruik je de harde schijf voor de opslag van je bestanden. Let dan wel op dat je bij de meeste SSD’s een extra kabel nodig hebt om hem aan te sluiten (Serial ATA), die wordt namelijk niet meegeleverd.

Voor meer info, graag contact opnemen met een Servicepunt of terugbel formulier invullen.

Tot ziens.

FreshPC Computer Service

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie