Waarom u niet zelf uw harde schijf moet willen repareren

Data recovery

Op het gebied van computersystemen is systeemherstel iets dat we allemaal begrijpen en waarvan we afhankelijk zijn om verloren gegane informatie te herstellen. De procedure van data herstel is echt ingewikkeld gemaakt, een procedure die je nooit zelf moet proberen te doen. Vooral moeilijke aandrijvingen zijn uiterst kwetsbaar en vereisen extra unieke zorg wanneer eraan wordt gewerkt. U moet oppassen met de kleine componenten erin, en daarom moet gegevensherstel alleen een gekwalificeerde expert overlaten.

Probleemanalyse

Wanneer u in eerste instantie de moeite neemt om naar een professional te gaan, zullen zij een evaluatie uitvoeren, vervolgens bij u terugkomen en u het probleem samen met de kosten vertellen. Wanneer veel mensen hun schatting krijgen, denken ze meteen dat de kosten te duur zijn. Terwijl dit gebeurt, zal de persoon besluiten om zijn eigen gegevensherstel uit te proberen. Dit is niet het slimste concept, omdat het er normaal gesproken toe leidt dat uw gegevens voor altijd verloren gaan. In veel gevallen, waar individuen zelf gegevensherstel proberen, zijn de gegevens zo ver verdwenen dat zelfs de beste expert op het gebied van gegevensgenezing ze niet kan terughalen.

​​Zelf herstellen

Wanneer de harde schijf crasht en de gegevens niet kunnen worden geopend, zullen de meeste mensen overwegen om een ​​schijfherstel-programma te gebruiken. Dit is geen geweldig concept, aangezien de softwaretoepassing over het algemeen op de schijf wordt geschreven, waardoor de gegevens die momenteel worden bewaard, worden overschreven. Dit soort softwareapplicatieprogramma’s kunnen buitengewoon ingewikkeld zijn en zullen het probleem meestal niet oplossen. Ze moeten koste wat het kost worden voorkomen, want het simpele feit dat ze uw gegevens niet herstellen – ze zullen de zaken alleen maar erger maken.

Kwetsbaarheid

Een andere typische fout die mensen maken, die nooit mag worden geprobeerd, is het openen van de harde schijf en proberen deze te reconstrueren. Schijfstations bestaan uit zeer kwetsbare onderdelen, waarvan er vele erg klein en erg kwetsbaar zijn. De platen zijn het meest delicate in de binnenkant van de harde schijf, omdat ze klein zijn en een laag aantrekkelijk product bevatten. Dit materiaal is erg gevoelig tegen vet, stof en in het bijzonder je vingerafdrukken.

Kans op beschadiging

Als u niet weet hoe u de platen moet beheren, kunt u snel krassen op hun oppervlak maken, waardoor ze inderdaad permanent kunnen worden beschadigd. Binnenin de aandrijving zit een spil, die de platen constant beweegt. Er is ook een motor die de snelheid bepaalt waarmee de platen draaien. De platen slaan informatie op voor de gehele omvormer, die toegankelijk is via een actuatorarm. Als de harde schijf functioneert, bewegen de platen en de actuatorarm met zeer hoge snelheden, daarom moet alles perfect zijn.

De specialist

Als u de drive beschadigt en probeert deze zelf te reconstrueren, zult u hoogstwaarschijnlijk iets beschadigen. De specialisten die dagelijks met data herstel werken zijn experts met harde schijven en weten precies hoe ze met de gadgets moeten omgaan. Ze weten hoe ze moeten omgaan met de platen, de actuatorarm en hoe ze alles terug moeten zetten in een totale werkstijl.

Bij hardware problemen

Sommige mensen hebben vernomen dat het slaan of misschien laten vallen van een harde schijf typische hardware problemen kan verhelpen. Dit is niet het geval, aangezien harde schijven snel kunnen breken als ze op welke manier dan ook fysiek worden misbruikt. De interne componenten zijn erg kwetsbaar en reageren helemaal niet goed op enige vorm van misbruik of fysieke mishandeling.

Wanneer er iets met uw harde schijf gebeurt en u uw gegevens verliest, moet u dit altijd overlaten aan de specialisten op het gebied van informatieheling. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in data herstel, kunnen uw informatie terug halen en op de juiste manier.

Hulp nodig

FreshPC Computer Services kan u helpen bij probleem met uw harde schijf.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie