Tips voor gegevensherstel bij hardware problemen

Data recovery

Elke keer dat uw harde schijf crasht of u uw gegevens verliest, moet u gegevensherstel inschakelen om uw gegevens op de juiste manier te herstellen. Informatieherstel is iets waar de meeste gebruikers van computersystemen bekend mee zijn, aangezien de meesten van ons zich op een bepaald moment in de tijd hebben moeten wenden tot systeemherstel. Ondanks het feit dat harde schijven vorderen en beter worden, zijn ze nog steeds mechanisch en zullen ze altijd problemen ondervinden.

Maak voortdurend een back-up

Het allereerste dat u moet doen, voordat er problemen optreden, is voortdurend een back-up van uw gegevens maken. Als u een back-up maakt van uw gegevens, bent u goed voorbereid in geval van een ramp. Op deze manier hebt u de back-ups om gewoon door te kunnen gaan, zelfs als uw schijf niet kan worden gerepareerd en de gegevens permanent verloren gaan. Als u geen back-ups heeft gemaakt, zult u de situatie buitengewoon verschrikkelijk vinden als u ontdekt dat uw informatie niet kan worden hersteld.

Begin van hardwareproblemen

De meeste harde schijven gaan jaren mee voordat ze enige vorm van uitval of hardwareproblemen beginnen te vertonen. U kunt gegevensverlies helpen voorkomen door uw computersysteem uit te schakelen wanneer het niet in gebruik is, of door het uit te schakelen wanneer u de harde schijf een vreemd geluid hoort maken. Als de harde schijf kapot begint te gaan, zal het gewoon meer schade aanrichten als je hem laat draaien. Als u het meteen uitschakelt en naar een expert brengt, heeft u een grotere kans om het te laten repareren.

Data-recovery

Bij natuurrampen, hackers, virussen of andere problemen heeft u geen tijd om te reageren. Voordat u het weet, wordt uw harde schijf beschadigd en is uw informatie verdwenen. Hoewel dit buitengewoon verergerend kan zijn, kunnen we met data-recovery uw gegevens normaal gesproken terugbrengen. Het enige dat u hoeft te doen, is de rit naar een van onze servicepunten maken, hen vervolgens hun magie laten werken en u de kracht van informatieherstel laten zien.

Softwareprogramma’s

Er zijn softwareprogramma’s die beweren verloren informatie te recupereren, hoewel u ze koste wat kost moet vermijden. Het merendeel van de tijd zullen deze softwaretoepassingsprogramma’s uw harde schijf meer kwaad dan goed doen. Hoewel software veel minder kost dan deskundige informatiehersteldiensten, zullen professionele services hun werk garanderen. Als u zich tot software wendt en het alleen maar erger maakt, heeft u in feite pech, omdat de software nergens voor zorgt.

Elke keer dat uw moeilijke schijf het begeeft en u uw gegevens daadwerkelijk lijkt te hebben verloren, moet u onmiddellijk contact opnemen met professionele informatiehersteldiensten. Mogelijk kunnen ze u veel geld kosten, hoewel ze de klus de eerste keer goed klaren. Als het om uw gegevens gaat, wilt u echt geen risico nemen – zeker niet als u belangrijke documenten en bestanden op uw harde schijf had staan.

Direct hulp nodig?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Leg uw probleem voor aan ons servicepunt dicht bij u in de buurt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie