Last van een trage computer? Hoe pak je het aan?

Hoe maak je je trage computer weer sneller? Laten we het de experts vragen!

FreshPC is een bedrijf dat computerhulp aan huis biedt en ze weten alles over wat er gedaan kan worden om een trage computer te repareren. Ze hebben enkele tips en trucs om elk probleem met een computer op te lossen door de prestaties te verhogen en deze sneller te laten werken.

Een back-up van uw harde schijf te maken

Trage computers zijn heel vaak een spelbreker. Het kan gebeuren door malware, hardwareproblemen of gewoon omdat er te veel programma’s tegelijk actief zijn. Het goede nieuws is dat u of wij in enkele simpele stappen uw computer weer sneller en betrouwbaarder kunt/kunnen maken.

Het is een goed idee om er een gewoonte van te maken om elke paar maanden een back-up van uw harde schijf te maken. Er zijn ook manieren om malware en virussen van uw computer te verwijderen zonder te betalen voor dure antivirussoftware.

Dus, wat moet u doen als u uw trage computer wilt versnellen? Hier zijn enkele ideeën:

  • Zorg ervoor dat programma’s niet starten met Windows;
  • Verwijder ongebruikte bestanden van de harde schijf;
  • Gebruik Taakbeheer om alle lopende taken weer te geven.

Enkele stappen die u kunt ondernemen om hem sneller te maken

Als uw pc steeds langzamer wordt, kunt u enkele stappen ondernemen om hem sneller te maken. Veel mensen zijn zich niet bewust van het feit dat ze hun computer kunnen versnellen met een paar eenvoudige stappen

  • Om de snelheid van uw computer te verhogen, moet u uw harde schijf defragmenteren. Het geeft meer ruimte voor bestanden en programma’s om soepel te werken op uw computer;
  • Een ander ding is om de tijdelijke bestanden op uw computer op te schonen, wat de prestaties dramatisch vertraagt. U kunt daarvoor CCleaner gebruiken;
  • Om oude programma’s te verwijderen die u niet meer gebruikt, klikt u op Programma’s verwijderen in het Configuratiescherm. Het zal ruimte op de harde schijf vrijmaken, waardoor andere programma’s zoals games of webbrowsers er sneller gegevens van kunnen laden.

Wanneer de PC traag reageert op opdrachten die u geeft kan er meerdere oorzaken hebben. Inbrekers of ongewenste software in de vorm van adware en malware kunnen voor veel problemen zorgen. Ook restanten van verwijderde programma’s kunnen een vertragende factor zijn.

Een harde schijf (HDD) werkt veel trager dan een Solid State Drive (SSD), maar beiden hebben één ding gemeen en dat is dat ze defect kunnen raken.

Freshpc helpt u van uw probleem af

Ik durf te wedden dat u moe bent van uw trage computer die een eeuwigheid nodig heeft om te laden. U denkt misschien: “Wat moet ik nu doen?” Wij bij FreshPC willen u dolgraag helpen.

Naast dat wij uw pc weer kunnen versnellen bieden we online back-up services aan, zodat u al uw bestanden en programma’s veilig kunt opslaan. We kunnen ook een nieuwe installatie van Windows voor u maken, zodat u opnieuw kunt beginnen met de nieuwste versie van Windows 10 of 11.

Wilt u gebruik maken van onze diensten vul dan het vragenformulier op deze pagina in.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie